Skytjenester for bedrifter

Mange bedriftsledere vet ikke hva skytjenester er, eller hvordan de kan utnytte dette i egen bedrift. Dette kan føre til at de går glipp av store fordeler og reduserte driftsutgifter.


Skytjenester er kort forklart programmer, filer og dokumenter som ligger på «Internett», eller rettere sagt servere som driftes og vedlikeholdes hos andre enn deg selv. Du får tilgang til programmene, filene og dokumentene dine ved å være koblet til Internett, men opplever det som om alt ligger lokalt på din egen PC.

Kjært barn har mange navn, og skytjenester kalles også ofte for cloud computing eller ASP.

Bedrifter som ikke utvikler sine egne server- og IT-driftsløsninger vil spare mye tid og penger, samt få en mye tryggere forretningsdrift med skytjenester.

Disse skytjenestene trenger din bedrift

Selv om hver bedrift har ulike behov er det hovedsakelig følgende skytjenester de fleste bedriftene kan benytte for mer effektiv IT-drift:

  • Microsoft Office 365 – Alltid nyeste utgave av Microsoft Office, tilgjengelig over alt, og lagring av dokumenter i skyen
  • Microsoft Azure – Få tilgang til virtuelle servere, lagring og andre komponenter som kan benyttes for å bygge en komplett IT løsning, og betal kun for serverkapasiteten du bruker.
  • Client as a Service (CaaS) - Betaler en fast pris pr. enhet pr. måned pr. bruker, og få alle bedriftens applikasjoner ferdig installert og driftet på din laptop.
  • Den norske sky - Ta i bruk skytjenester basert på Microsoft Azure-teknologi, uten å måtte flytte data ut av Norge.

I tillegg til skytjenestene over, tilbyr vi også Managed Services; håndtering av lokale PC-er og enheter. 

Forutsigbare og skalerbare kostnader

Med skytjenester fra TeleComputing får du alltid en fast månedspris per bruker. Dette er veldig enkelt å regne på i forbindelse med økning eller reduksjon i antall ansatte, og prisen endrer seg allerede neste måned. 

Som kunde hos TeleComputing betaler du kun for det du faktisk bruker. Kjøp av dyrt datautstyr som er verdiløst innen tre år, samt utgifter til en kostbar IT-avdeling, trenger du ikke å bekymre deg for lengre.

Alltid oppdatert og trygt som banken

Mye av IT-drift handler om oppdatering av programvarer, sikring av kompatibilitet og patching av sikkerhetshull. TeleComputing er alltid først ute med oppdateringer og pathcer, som gir deg de nyeste funksjonene og holder datasystemet sikret mot dataangrep og virus.

I tillegg er deler av våre servere vel bevoktet, dypt inne i fjellheimen. Her er det minimal risiko for naturkatastrofer, brann og tyveri, som alltid er en fare med lokalt utstyr. Våre datasentre er av de sikreste i verden.

Tilgjengelighet og fleksibilitet

Vi er alltid tilgjengelig dersom du skulle ha problemer med tjenestene våre. Med våre beste avtaler har du døgnåpen support hver dag, hele året. Dette er spesielt viktig for bedrifter som bruker skiftordninger for sine ansatte eller har lokasjoner med andre tidssoner.

Teknologien er i rivende utvikling, og det gjelder skytjenestene vi leverer også. Tiden der du brukte PC til alt digitalt arbeid er forbi, og derfor støtter vi selvsagt også smarttelefoner og nettbrett med programvaren vi leverer.

Har din bedrift behov for en løsning utenom det vanlige? Da er sannsynligheten stor for at vi kan utvikle dette for deg. Vi har laget skreddersydde IT-løsninger i over 20 år og har lang erfaring med skytjenester for alle bransjer. Her er noen av bransjene vi håndterer i dag.

Datalagring i Norge, i utlandet eller en kombinasjon?

TeleComputing har integrerte datasentre med Microsoft Azure. Det betyr at du enten kan bruke Azure med våre norske lokale datasentre, eller de internasjonale datasentrene til Microsoft. Noen bedrifter har strengt regelverk for datasikkerhet, eller er skeptiske til å lagre sine data i utlandet. TeleComputing gir deg valget, med de samme tjenestene uansett hvor dataene skal lagres.

Du kan også velge en kombinasjon kalt TeleComputing Hybrid Cloud. Her kombinerer vi din egen private norske nettsky hos oss, med de beste skytjenestene fra Microsoft.

Les også: Microsoft har kåret TeleComputing til beste leverandør av hybride skytjenester