Azure - Markedets ledende plattform for nettskytjenester

Microsoft har lenge kunnet tilby kunder å flytte sine IT-ressurser til Microsoft Azure, men hva er egentlig Azure? Hvilke muligheter gir det, og må jeg flytte mine data ut av Norge for å ta i bruk Azure? Er dette bare for nye løsninger eller kan jeg også benytte Azure for mine eksisterende applikasjoner? 


Hva er Microsoft Azure?

Azure er Microsoft sin samling av skybaserte infrastruktur- og plattformtjenester levert primært fra Microsoft sine datasentre. Disse er lokalisert på 22 ulike steder rundt om i verden, der Irland og Nederland er de nærmeste for Norge. I tillegg er det annonsert 6 nye lokasjoner som skal bli tilgjengelige i løpet av 2016.

Ved å leie infrastruktur- og plattformtjenester fra Azure vil en raskt få tilgang til virtuelle servere, lagring og andre komponenter som kan benyttes for å bygge en komplett IT løsning. Tjenestene er tilgjengelig på noen få minutter, og en faktureres bare for de ressurser som en bruker. Dette blir derfor svært fleksibelt, samtidig som det gir muligheter for å etablere tjenester på ulike steder i verden dersom en f.eks. har brukere i ulike verdensdeler.

En slik løsning kan på mange måter sammenliknes med leie av et kjøkken, der du får tilgang til alt du trenger av infrastruktur og for å lage din egen mat, samtidig som du bare betaler for de ressursene du benytter. Dette gir deg full fleksibilitet om du ønsker å bygge og forvalte dine egne IT løsninger. For kunder som ikke selv ønsker å være «kokk og servitør» kan imidlertid TeleComputing også tilby design, implementering og drift av IT løsninger basert på en offentlig skytjeneste som Microsoft Azure. TeleComputing kan levere Microsoft Azure med månedlig, etterskuddsvis fakturering av forbruk. Dette er en betydelig forenkling sammenliknet med andre vanlige avtaleformer der en gjerne må betale forskudd for et estimert årsforbruk. Med Azure fra TeleComputing slipper en derfor utfordringen med å estimere forbruk, sparer kostnader og usikkerhet ved forskuddsbetaling og slipper risiko for at reelt forbruk ikke stemmer med estimat. 

Integrasjon

Azure passer ypperlig for moderne web-applikasjoner og kan også benyttes for mange eksisterende applikasjoner. I noen tilfeller kan det likevel være behov for å kombinere løsninger bygd på Azure med eksisterende og mer tradisjonelle IT løsninger.

Her kan TeleComputing bidra med f.eks. integrasjoner som gir samme brukernavn/passord for flere tjenester, eller med lokale skyløsninger, slik at en kan kombinere lokal lagring og behandling av data i Norge med tjenester fra Microsoft sine internasjonale datasentre.

.

Lagring og behandling av data i Norge eller internasjonalt?  TeleComputing hybrid cloud gir deg mulighet for begge deler.

Med en løsning fra TeleComputing kan du integrere tjenester fra Microsoft Azure med IT tjenester fra våre eksisterende datasenter og Norske skyløsninger. Du kan da velge om du vil ha alt hos Microsoft, alt lokalt i Norge eller en hybrid kombinasjon der noen tjenester leveres fra Norge mens andre tjenester leveres fra Microsoft sine internasjonale datasentre.


Her kan du lese artikler i media skrevet om TeleComputing og Microsofts utvidede samarbeid:

Fordeler med å bruke TeleComputing Hybrid Cloud

  • Alle fordeler ved å bruke skyløsninger uten å gå på kompromiss med krav til datalagring og datasikkerhet
  • En moderne, fremtidsrettet og skalerbar plattform som dekker dine totale IT behov.
  • Markedets beste ytelse og sikkerhet.
  • Fleksibel løsning som kan tilpasses endringer i behov, der du hele tiden bare betaler for de ressurser som er benyttet.

Ønsker du å vite mer om hvordan TeleComputing Hybrid Cloud eller Azure kan gi fordeler for din bedrift? Ring oss eller fyll ut skjemaet til høyre, så tar vi kontakt.