Nille inngår IT-driftsavtale med TeleComputing

For å få en skalerbar IT-driftsløsning som understøtter selskapets vekststrategi, har Nille besluttet å flytte sine applikasjoner og data over til TeleComputings skyplattform, hvor TeleComputing tar ansvaret for drift av IT-løsningene. Avtalen har en varighet på 5 år med en forventet verdi på mer enn 20 millioner kroner.

Enda en retail-kjede kutter ut intern IT-drift med tilhørende datarom og serverpark, når Nille nå overlater store deler av sin IT-drift til TeleComputing. Nille har i dag ca 400 butikker i Norge og Sverige, og hvert år åpnes 15-20 nye butikker. Den nye IT-driftsløsningen er basert på TeleComputings Hybrid Cloud som integrerer lokale IT-installasjoner med drift fra TeleComputings skyplattform, sammen med Office365.

"Vår kjernevirksomhet er å drive en ledende lavpriskjede med effektiv handel og Nille har store ambisjoner om vekst i årene fremover. Ved å frigjøre oss fra drift av datarom og servere og isteden kjøpe dette som personuavhengige standardtjenester som raskt skaleres i takt med våre behov, blir det enklere å utvikle Nille i årene fremover. Vi vurderte flere forskjellige tilbydere, men TeleComputing demonstrerte bred erfaring med IT-drift for aktører i retail og kunne tilby en standardisert og skalerbar IT-driftsløsning som samtidig redusert våre totale IT-kostander", sier Børre Opsahl, CFO i Nille

Avtalen omfatter også supporttjenester for hovedkontoret, mens support ovenfor butikkene fortsatt skal ivaretas av Nille internt.

– Vi er svært glade over at Nille har valgt vår robuste og fleksible IT-driftsplattform. TeleComputing har bygget opp betydelig kompetanse og erfaring med kunder i retail-bransjen og avtalen med Nille styrker vår posisjon som en ledende IT-driftsleverandør til denne bransjen. Ved å velge TeleComputings hybrid Cloud sammen med våre standardiserte konsepter for drift av lokal hardware vil Nille få en skalerbar og moderne IT-driftsløsning som er uavhengig av enkeltpersoner, sier Lars David Klausen, Salgs- og markedsdirektør i TeleComputing

For mer informasjon, kontakt:
TeleComputing AS: Lars David Klausen, Salgs- markedsdirektør, tlf: +47 93 48 37 17
Nille: Børre Opsahl, CFO i Nille, tlf +47 414 92 444

Om Nille
Nille er en ledende norsk lavpriskjede, som tilbyr gode kjøp til hyggelige anledninger. Butikkonseptet har fokus på utvalgte produktkategorier og sesongvarer. Nille følger året - er det farsdag, morsdag, karneval, valentine, midtsommer, skolestart eller Halloween, har Nille det som trengs for å skape den rette stemningen. Høysesonger er advent, jul og påske.

Kjeden, som eies av BC Partners, har i dag over 360 butikker i Norge, og hvert år åpnes 15-20 nye butikker. Oktober 2011 åpnet den første Nillebutikken i Sverige, og til nå har det kommet på plass mer enn 30 butikker. Nille har over 2000 fantastiske medarbeidere i kjeden og omsetter for over 1,7 milliarder NOK.

www.nille.no